De verkoop van afdelingen van Nortel, Canadees fabrikant van telecomapparatuur, gaat door. Deze keer neemt Ericsson de gsm-activiteiten in Noord-Amerika over, het Oostenrijkse Kapsch Carriercom die in Europa. De laatste tijd worden nogal wat afdelingen van het noodlijdende Nortel verkocht. Eerder deze week nam het Amerikaanse bedrijf Ciena de afdeling van grote netwerkapparatuur over voor […]

Advertentie

De verkoop van afdelingen van Nortel, Canadees fabrikant van telecomapparatuur, gaat door. Deze keer neemt Ericsson de gsm-activiteiten in Noord-Amerika over, het Oostenrijkse Kapsch Carriercom die in Europa.

De laatste tijd worden nogal wat afdelingen van het noodlijdende Nortel verkocht. Eerder deze week nam het Amerikaanse bedrijf Ciena de afdeling van grote netwerkapparatuur over voor 769 miljoen Amerikaanse dollar. Avaya wil Nortel Enterprise Solutions overnemen voor 900 miljoen Amerikaanse dollar.

Ook het Zweedse Ericsson heeft in juli al een biedstrijd om de CDMA- en LTE-afdelingen van Nortel gewonnen. Voor 1,13 miljard dollar namen ze de afdeling over, inclusief patenten en contracten met telecomoperatoren. Ook 2.500 mensen gingen over.

Weer Ericsson
De Zweden hadden hun oog laten vallen op nog een andere divisie van Nortel: de gsm-afdeling in de VS en Canada. Ze hebben een prijs afgesproken van 70 miljoen Amerikaanse dollar.

De Europese en Taiwanese gsm-afdelingen gaan niet naar Ericsson. Daar heeft het Oostenrijkse Kapsch Carriercom de strijd gewonnen met een bod van 33 miljoen dollar.

Hiermee gaan de gsm-activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Taiwan allemaal over in Europese handen.
 

Advertentie