Nieuws

Windows 7 heeft al 5% marktaandeel

Een maand na de introductie van Windows 7 heeft het nieuwe besturingssysteem van Microsoft al een marktaandeel van 5 procent verworven. Volgens onderzoekers van Net Applications is Windows 7 daarmee nu al populairder dan het Apple-besturingssysteem Mac OS X.

Net Applications gaat regelmatig na wat het besturingssysteem is van de pc’s die met internet verbonden zijn. Op zaterdag 21 november overschreed Windows 7 de drempel van de 5 procent. Een dag later, zondag 22 november, was het aandeel al 5,14 geworden. Daarmee haalde Windows 7 een weekendgemiddelde van 5,07, wat hoger lag dan het weekgemiddeld van Mac OS X, melden de onderzoekers. De dag 22 november is niet zomaar gekozen, Windows 7 werd op een maand eerder, op 22 oktober, officieel gelanceerd.
 
Overigens blijkt uit de cijfers dat het aandeel van Windows 7 in het weekend altijd hoger ligt, vermoedelijk omdat dan ook meer consumenten online zijn. Bedrijven zijn trager in de adoptie van nieuwe besturingssystemen als Windows 7.
 
Met een maandgemiddelde dat boven de vier procent zal uitkomen, doet Windows 7 het ook beter dan het vorige besturingssysteem van Microsoft, Windows Vista. Dat deed er indertijd vier maanden over om boven de vier procent uit te komen.
 
Alle Windows-besturingssystemen samen haalden een aandeel van 92,64 procent.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business