Intel staat op het punt om zijn langverwachte nieuwe Atom-processor aan te kondigen. De Pine Trail zal vanaf 2010 opduiken in minilaptops. Veel nieuwe netbooks zullen in de nabije toekomst de Pine Trail onder de motorkap hebben. De grafische functionaliteit, die tot nu toe op een aparte chip zat, wordt mee op de CPU geduwd. […]

Advertentie

Intel staat op het punt om zijn langverwachte nieuwe Atom-processor aan te kondigen. De Pine Trail zal vanaf 2010 opduiken in minilaptops.

Veel nieuwe netbooks zullen in de nabije toekomst de Pine Trail onder de motorkap hebben. De grafische functionaliteit, die tot nu toe op een aparte chip zat, wordt mee op de CPU geduwd. Wat betekent dit voor consumenten? “Een langer batterijleven en (vooral) verhoogde prestaties”, volgens Intel-directeur Sean Maloney.

Op computers van HP en Dell
Bewijzen voor een netbookgamma dat binnenkort aangepast zal worden, kunnen nu al gevonden worden bij HP. Op zijn Amerikaanse website is de goed verkopende, voorgeconfigureerde Mini 5101 niet meer te koop. Ter voorbereiding van de komst van nieuwe modellen, volgens HP.

Ook Dell springt mee op de kar. Een Dell-woordvoerder zei eerder deze week nog dat “consumenten kunnen verwachten dat Dell producten zal aanbieden die gebaseerd zijn op het nieuwe Intel Atom-platform Pine Trail”.

Intel had eerder al aangekondigd dat de Pine Trail Atom nog dit kwartaal verscheept zou worden. De integratie van deze processor is voor het bedrijf een van de belangrijkste doelstellingen voor 2010.

Een van de eerste nieuwe Pine Trail Atom-processors die verwacht worden, is de 1,66 GHz-versie (die volgens geruchten N450 zal heten). Daarna is het de beurt aan een sneller 1,83 GHz-exemplaar, de N470.


Geen velden gevonden.