Nieuws

Wordt Neelie Kroes Eurocommissaris voor ICT?

De Nederlandse regering heeft aan voorzitter Barosso van de Europese Commissie gevraagd om Neelie Kroes in zijn volgende regering Eurocommissaris ICT te maken. Dat is een post die momenteel niet bestaat.

Het Nederlandse kabinet wil dat Kroes de komende vijf jaar eurocommissaris voor ict, telecommunicatie en andere nieuwe technologie wordt. De afgelopen vijf jaar was Kroes verantwoordelijk voor de concurrentie binnen de Europese Unie. Daar kreeg ze al heel wat technologiedossiers op haar bord, onder meer over Microsoft en Intel. Recent onderzocht ze ook of de overname van Sun Microsystems wel door de beugel kan. Haar verzet tegen die overname omdat Oracle zowel zijn eigen database als MySQL zou verwerven leverde haar vanuit Oracle alvast de sneer op dat ze niets van open source begrepen had.
 
Voor ICT, telecom en andere nieuwe technologieën is een nieuw directoraat-generaal opgezet binnen de Europese Commissie. De afgelopen tijd werd ICT gekoppeld aan media. Die portefeuille werd beheerd door de Luxemburgse Viviane Reding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business