Nieuws

Linkedin-platform wordt toegankelijker

Linkedin geeft ontwikkelaars toegang tot zijn platform. Eerder kregen geselecteerde partners al zo’n aanbod, maar nu kan iedereen toepassingen ontwikkelen met de zakelijke netwerksite.

Of toch ongeveer iedereen. Om zelf een widget te bouwen die je ergens kunt gebruiken, moet je een behoorlijk strikte aanmeldingsprocedure doorlopen. Andere netwerksites, zoals Facebook, laten iedereen toe om vrij te ontwikkelen op hun platform.

Linkedin heeft een deel van zijn eigen code openbaar gemaakt, zodat ontwikkelaars deze in hun eigen site kunnen integreren. Er is ook een developersite gemaakt voor geïnteresseerden die hun sitebezoekers vanaf hun site toegang willen geven tot hun Linkedin-profiel en -contacten.

En om dat te doen, moeten ontwikkelaars een sleutel aanvragen die toegang geeft tot de API. Hiermee wil Linkedin enige vorm van controle blijven uitoefenen over hoe de site (ook extern) gebruikt wordt, en zijn serieux niet verliezen.

Een van de eerste deelnemers aan het ontwikkelprogramma van Linkedin is Twitter-client Tweetdeck. Die heeft al aangekondigd dat je binnenkort Linkedin-statuswijzigingen kunt doen vanuit de Tweetdeck-software.

Linkedin heeft op dit moment wereldwijd zo’n vijftig miljoen gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business