Nieuws

Apple wil Macs van rokers niet herstellen

Roken is niet alleen slecht voor jezelf, ook voor de interne onderdelen van je computer. Apple neemt die waarschuwing wel zeer serieus. Het weigert Macs onder garantie te herstellen wanneer er gerookt werd in de buurt van het toestel.

Deze kwestie is aangekaart door lezers van Consumerist. De Macbook van een Amerikaanse gebruiker vertoonde hitteproblemen. Aangezien hij een zogenaamd Applecare-plan had, Apples bijkomend garantiepakket, liet hij het toestel bekijken door een officiële hersteller.

Enkele dagen later kreeg hij telefoon van de Apple Store met de boodschap dat de computer was gebruikt in een huis waar werd gerookt. Daardoor was de garantie vervallen. Bovendien weigerde de winkel aan het toestel te werken vanwege de gevaren van ‘tweedehandsrook’.

Biologisch gevaar
Een andere lezer van Consumerist vertelt het verhaal van de kapotte Imac van haar zoon. Het toestel kostte inclusief Applecare zo’n drieduizend dollar. De vrouw kreeg te horen dat het toestel niet kon hersteld worden omdat het werd geklasseerd als biohazard (biologisch gevaar). Ook hier was de reden dat er sporen van sigarettenrook waren gevonden.

Garantievoorwaarden
Opvallend is dat roken helemaal niet opgenomen staat in de lijst van 101 uitzonderingen waaronder je garantie vervalt.

Apple zegt dat nicotine wel te vinden is op de lijst van de Amerikaanse Occupation Safety and Health Administration (OSHA) van gevaarlijke producten. Verder op die lijst staan zaken als chloor, calciumcarbonaat en verschillende ontsmettingsmiddelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business