Tech Data heeft in zijn derde kwartaal van het lopende boekjaar een daling met 8,1 procent geregistreerd. Toch steeg de winst. In het kwartaal dat op 31 oktober eindigde, haalde Tech Data een omzet van 5,6 miljard dollar, dat is acht procent minder dan een jaar eerder. De winst daarentegen gaf een stijging te zien: […]

Advertentie

Tech Data heeft in zijn derde kwartaal van het lopende boekjaar een daling met 8,1 procent geregistreerd. Toch steeg de winst.

In het kwartaal dat op 31 oktober eindigde, haalde Tech Data een omzet van 5,6 miljard dollar, dat is acht procent minder dan een jaar eerder. De winst daarentegen gaf een stijging te zien: van 59 naar 66 miljoen dollar.
 
In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar, was er een omzetstijging met 8,8 procent. De winst bedroeg in het tweede kwartaal 35 miljoen dollar.
 
CEO Robert Dutkowsky is bijzonder tevreden met deze goede cijfers. Hij wijst er op dat de verwachtingen al vier kwartalen op rij overtroffen worden. Dat het zo goed gaat, schrijft hij toe aan de goede mix van oplossingen die het bedrijf aanbiedt, als aan de efficiënte interne werking.
 
Opvallend is dat Europa er in omzet een stuk minder op achteruit gaat dan de Verenigde Staten. Europa is goed voor 56% van de omzet van Tech Data.
 
Aan de Amerikaanse website Channel Insider vertelde Dutkowsky dat alle productlijnen het afgelopen kwartaal beter deden, maar dat digitale monitoren voor een extra groei zorgden. Voor de IT-reseller is dit een goede kans om materiaal te verkopen dat ze traditioneel niet aan de man brengen, zegt Dutkowsky. Voor volgend jaar verwacht de baas van Tech Data ook groei n alles wat met ‘mobility’ en ‘unified communication’ te maken heeft.