Nieuws

Google vindt Belgische verdeler Google Apps

Google heeft een officiële Belgische verdeler aangeduid voor zijn online softwaresuite Google Apps: webagentschap Webs Internet Solutions. Het bedrijf heeft ook al klanten gevonden.

Begin dit jaar introduceerde Google het partnerprogramma voor Google Apps. Google definieerde toen vier soorten verdelers: systeemintegratoren die vraag krijgen naar cloud-toepassingen, traditionele verdelers die vertrouwd zijn met Exchange en Lotus, telecomoperatoren en Web 2.0-bedrijven die de filosofie van de cloud uitdragen. Het Antwerpse Webs Internet Solutions past in die laatste categorie.

Apps als extra dienst
Webs is een internetbedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van websites. Klanten voor hostingdiensten vragen vaak ook mailboxen bij. In plaats van zelf een mailserver te gaan onderhouden, koos Webs voor een eenvoudigere oplossing. Dat is dan Google Apps geworden.

Webs is niet van plan Google Apps actief te verkopen bij zijn klanten, maar stelt het wel voor als een mogelijkheid. Bovendien gebruikt Webs Google Apps ook om verder op te ontwikkelen en maatwerk toe te voegen, bijvoorbeeld door de toepassingen te integreren met het CMS.

“We hebben voor ons eigen bedrijf kennis opgebouwd rond Google Apps. Die willen we graag delen met onze klanten”, zegt zaakvoerder Pieter Brat. “Meestal zijn dat KMO’s die aan het groeien zijn, die een Exchange-server hebben die ze door een externe IT’er laten beheren.”

Met een bijdrage van José Delameilleure

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business