Op zijn Mobility Forum ontkrachtte het Britse onderzoeksbureau Canalys enkele misvattingen over de netbook. Deze kleine computer blijkt helemaal geen eendagsvlieg te zijn, en het is niet vooral de prijs die consumenten lokt. Canalys baseerde zijn onderzoek op 20.000 netbook-kopers in heel Europa. Daaruit bleek dat 59 procent hun netbook kocht omwille van zijn kleine […]

Advertentie

Op zijn Mobility Forum ontkrachtte het Britse onderzoeksbureau Canalys enkele misvattingen over de netbook. Deze kleine computer blijkt helemaal geen eendagsvlieg te zijn, en het is niet vooral de prijs die consumenten lokt.

Canalys baseerde zijn onderzoek op 20.000 netbook-kopers in heel Europa. Daaruit bleek dat 59 procent hun netbook kocht omwille van zijn kleine formaat. 42 procent kocht de netbook voor gebruik onderweg, 17 procent kocht de netbook hoofdzakelijk voor thuisgebruik. Slechts 15 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze de netbook kochten omwille van zijn lage prijs. Twee op drie respondenten kochten de netbook als een extra machine naast hun bestaande pc.
 
Door het onderzoek achterhaalde Canalys ook dat het niet alleen consumenten zijn die netbooks kopen, ook bedrijven hebben er interesse in.
 
Uit een ander onderzoek van Canalys bleek dat 92% van de netbooks die in oktober verkocht werden, Windows XP als besturingssysteem hadden. Slechts twee procent van de netbooks was uitgerust met Linux.