Nieuws

Portland koopt Nederlandse concurrent Sunstream

Softwaredistributeur Portland heeft zijn Nederlands concurrent Sunstream Software overgenomen. Door de overname wordt het ook verdeler de Esxpress, een backup tool voor Vmware omgevingen.

Sunstream is net als Portland verdeler van de software van GFI. Sunstream was de eerste distributeur van GFI in Nederland. “Met de overname van Sunstream verstevigen we onze positie in die markt,” zegt algemeen directeur Kim van Brugge. “Sunstream heeft resellers met hetzelfde profiel als de resellers waar wij meestal mee samenwerken, maar die ons nog niet kenden.”
 
Naast de versteviging van zijn positie in de GFI-markt, heeft Portland zich meteen ook een ingang gekocht in de Vmware-markt. Sunstream verdeelt immers ook Esxpress van het Amerikaanse ¨PHD Virtual Technologies. Esxpress is backup software voor Vmware omgevingen en won al diverse prijzen, onder meer de Best of Vmworld 2008 Award. “De Vmware markt is een volwassen markt aan het worden, “ zegt Van Brugge. “Daar willen we zeker ons aandeel in opeisen.”
 
Van Brugge kondigde trouwens ook aan zich in België nog verder te willen profileren en te versteken, eventueel ook via een overname.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business