GFI Software komt met een nieuwe versie van GFI WebMonitor op de markt. Deze oplossing biedt kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid om het internetgebruik binnen de organisatie te monitoren. Volgens GFI maakt de tool browsen op het internet veiliger en wordt de productiviteit er door verhoogd. De nieuwe versie werkt op verschillende systemen, […]

Advertentie

 

GFI Software komt met een nieuwe versie van GFI WebMonitor op de markt. Deze oplossing biedt kleine en middelgrote ondernemingen de mogelijkheid om het internetgebruik binnen de organisatie te monitoren. Volgens GFI maakt de tool browsen op het internet veiliger en wordt de productiviteit er door verhoogd.
De nieuwe versie werkt op verschillende systemen, onafhankelijk van welke firewall of proxy-server wordt gebruikt. De versie kan ook worden geïmplementeerd op de meeste Windows-servers en werkstations en kan bijna alle besturingsystemen aan.

GFI WebMonitor biedt organisaties volledige controle over het internetgebruik van werknemers op de werkvloer door internet-monitoring en webbeveiliging. Het biedt het management de mogelijkheid om internetgebruik te monitoren, websites te blokkeren – op individueel of groepsniveau – en bescherming te bieden tegen verborgen downloads. Websites kunnen op basis van categorie geblokkeerd worden, bijvoorbeeld erotische websites, online games, persoonlijke e-mail, peer-to-peer, Hyves en Facebook. Ook worden achtergrondprocessen die mogelijk kwaadaardig van aard zijn of onnodig netwerkcapaciteit in beslag nemen, geïdentificeerd en geblokkeerd.

“GFI WebMonitor is een geweldige tool voor IT-beheerders en managers,” zegt CEO Walter Scott van GFI. “In recent verricht onderzoek in de Verenigde Staten geeft de helft van de respondenten aan dat ze internetgebruik op de werkvloer niet monitoren. Hierdoor zijn ze niet op de hoogte van de risico’s en gevaren die ongecontroleerde toegang tot internet met zich meebrengt. Organisaties realiseren zich vaak niet welke voordelen het monitoren van internetactiviteiten van werknemers te bieden heeft. Het verhoogt de productiviteit van werknemers en het vergroot het inzicht.”

De producten van GFI Software worden in België verdeeld door Portland.

 

 

Advertentie