Nieuws

Operatoren moeten lekken melden

Europa gaat een meldplicht voor datalekken instellen. Internet- en telecomaanbieders die gegevens verliezen, moeten daar eerlijk over communiceren.

De nieuwe maatregel werd goedgekeurd door het Europese Parlement en de Raad van de Europese Unie. Binnen anderhalf jaar moet de maatregel ook omgezet worden naar nationale wetgeving.

Als de wet er is, zal een operator de overheid en zijn klanten moeten inlichten bij een beveiligingslek. Telkens de persoonlijke gegevens van de klanten in gevaar zijn, zal de operator openlijk moeten communiceren.

Europa oordeelt dat de meldplicht een belangrijk drukmiddel wordt. Operatoren zouden erdoor meer gaan letten op de persoonlijke gegevens waarover ze beschikken. Het is de eerste Europese wet die een meldplicht oplegt.

Europese regulator
De meldplicht is maar één onderdeel van de Europese telecomhervorming. Europa gaat ook een Europese regulator instellen. Het Body of European Regulators for
Electronic Communications (BEREC) gaat waken over het Europese telecomlandschap.

De topmannen van de 27 nationale regulatoren zullen erin zetelen en stemmen over telecomkwesties. De Europese regulator kan ook beslissingen van elke individuele regulator beoordelen.

De oprichting van het BEREC is voorzien voor het voorjaar van 2010.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business