De markt voor mobiele telefoons heeft zich in het derde kwartaal van dit jaar gestabiliseerd. De gevreesde verkoopdaling is uitgebleven. Wereldwijd werden van juli tot september 308,9 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dat is 0,1 procent meer dan in dezelfde periode in 2008, zo meldt het onderzoeksbureau Gartner vandaag. Voor het vierde kwartaal rekenen de onderzoekers […]

Advertentie

De markt voor mobiele telefoons heeft zich in het derde kwartaal van dit jaar gestabiliseerd. De gevreesde verkoopdaling is uitgebleven.

Wereldwijd werden van juli tot september 308,9 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dat is 0,1 procent meer dan in dezelfde periode in 2008, zo meldt het onderzoeksbureau Gartner vandaag.

Voor het vierde kwartaal rekenen de onderzoekers op een grotere toename. Maar de gsm-verkoop over heel 2009 zal vergeleken met vorig jaar stagneren. De sector heeft lang gevreesd voor een daling van de verkoop.

Gsm-fabrikant Nokia blijft marktleider. Zijn marktaandeel daalde echter naar 36,7 procent, tegen 38,2 procent een jaar eerder. Samsung blijft met een marktaandeel van 19,6 procent op de tweede plaats staan, voor LG Electronics. De vierde en vijfde positie zijn voor Motorola en Sony Ericsson.

De vraag naar smartphones steeg minder in vergelijking met het tweede kwartaal. Wereldwijd werden 41 miljoen smartphones verkocht. Dat is ongeveer 13 procent meer dan een jaar eerder.

 

Advertentie