Nieuws

Meer inzicht in goedkeuring Iphone-apps

Ontwikkelaars kunnen vanaf nu volgen hoever Apple staat met de beoordeling van hun Iphone-toepassing. Daarmee wordt het goedkeuringsproces voor Iphone-toepassingen een beetje duidelijker.

Apples Dev Center, de site voor ontwikkelaars voor de Iphone en de Ipod Touch, geeft nu statusupdates over toepassingen. Wie een toepassing ter goedkeuring bij Apple indient, kan volgen hoe het evaluatieproces opschiet.

De ontwikkelaars kunnen drie statussen te zien krijgen: waiting for review, in review of ready for sale. Toepassingen doorlopen dus drie stappen. De eerste is de wachtrij, de tweede is de evaluatie zelf. Als alles goed gaat, wordt de toepassing goedgekeurd. Bij elke stap wordt ook vermeld wanneer die plaatsvond.

Weinig transparant
Apples goedkeuringsproces voor Iphone-applicaties heeft al bakken kritiek over zich geen gekregen. Vooral het gebrek aan transparantie was een doorn in het oog van de ontwikkelaars. De evaluatie was tot dusverre niet inzichtelijk: een ontwikkelaar stopte er een toepassing in en er kwam een goed- of afkeuring uit. Die beslissing lichtte Apple nooit toe.

De statusupdates zijn een kleine toegeving van Apple. Tot nog toe bleef het bedrijf vrij zwijgzaam over het goedkeuringsproces voor de Iphone-toepassingen.

De vorige keer dat Apple een concessie deed in de goedkeuringen voor de App Store was in augustus. Toen beloofde het bedrijf om 96 procent van alle inzendingen binnen twee weken te bekijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business