Nieuws

Microsoft dicht lek in Windows-kernel

Microsoft heeft deze week vijftien kwetsbaarheden hersteld. Eén daarvan is een lek in de Windows-kernel, de spil van het besturingssysteem. Het lek geeft hackers de kans om je computer over te nemen.

De reparatie van Microsoft moet een veelheid aan problemen oplossen in Windows en in de kantoorsuite Office. Het meest in het oog springende probleem is het lek in de kernel. Dat is het bestand dat de basis vormt van het hele besturingssysteem.

De bug in de kernel kan uitgebuit worden door gebruikers naar een webpagina met malware te lokken. Een andere mogelijkheid is om de schadelijke software in een Word-document te stoppen. Er is op dit ogenblik geen virus bekend dat de bug misbruikt, maar beveiligingsspecialisten denken dat dit niet lang meer op zich laat wachten.

Updates onmiddellijk uitvoeren
In een blogpost raadt Microsoft aan om een prioriteit te maken van de updates en ze onmiddellijk uit te voeren. Meer details over de beveiligingslekken staan beschreven in beveiligingsbulletin MS09-065

Wie Windows 7 of Windows Server 2008 R2 gebruikt, kan gerust zijn. Daar komen de kwetsbaarheden niet in voor. Mensen met Windows 2000, XP, Server 2003, Vista of Server 2008 kunnen de updates beter wel uitvoeren.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business