Nieuws

Telenet en Mobistar overwegen aankoop Versatel

De Nederlande telecomgroep KPN overweegt om dochtermaatschappij Versatel te laten fuseren met sectorgenoten, om het monopolie van Belgacom te kunnen breken. Versatel is de zakelijke divisie van KPN in België.

KPN zou al onderhandelingen hebben met Telenet en Mobistar over de toekomst van Versatel. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

KPN nam Versatel België twee jaar geleden over van het Zweedse Tele2. Het bedrijf reed zichzelf in België klem tussen de twee dominante operatoren, Telenet en Belgacom. Er zit dus ook niet veel anders op dan te gaan fuseren.

Vraag naar liberalisering
Begin dit jaar had KPN er al mee gedreigd zijn investering te herbekijken, als de markt niet sterker geliberaliseerd werd. Vooral in de zakelijke markt, het actieterrein van Versatel, zou Belgacom een dominante positie genieten. Het kan wurgtarieven opleggen aan kleinere operatoren die gebruikmaken van zijn netwerkdiensten.

KPN onderzoekt eerst de mogelijkheid van een fusie tussen veel partijen. Iedere deelnemer brengt dan de activa van zijn zakelijke onderdelen onder in een gezamenlijke vennootschap. De verkoop van het KPN-netwerk is een andere mogelijkheid.

Telenet wordt als belangrijkste overnamekandidaat getipt. Mobiele operator Mobistar bevestigde al aan persagentschap Reuters dat het ook in de race zit. De outsider is Colt Telecom.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business