Cisco trapt zijn partners weer op de tenen door nieuwe mogelijkheden te stoppen in zijn producten en diensten voor unified communications, toepassingen voor online samenwerking. Het bedrijf maakt er tegelijk een paar nieuwe concurrenten bij. Het bedrijf gaat nieuwe software lanceren voor instant messaging, e-mail, sociale netwerken, videoconferenties en het delen van documenten en video’s. Een […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Cisco trapt zijn partners weer op de tenen door nieuwe mogelijkheden te stoppen in zijn producten en diensten voor unified communications, toepassingen voor online samenwerking. Het bedrijf maakt er tegelijk een paar nieuwe concurrenten bij.

Het bedrijf gaat nieuwe software lanceren voor instant messaging, e-mail, sociale netwerken, videoconferenties en het delen van documenten en video’s. Een deel van die nieuwe applicaties gaat de directe concurrentie aan met producten van partners zoals Microsoft en IBM.

Concurrentie met Microsoft
Met de nieuwe e-maildienst Webex Email gaat Cisco lijnrecht tegenover Microsoft staan wat bedrijfsmail betreft. De technologie combineert het overgenomen Postpath en de conferentiedienst Webex. Samen levert dat een dienst op die werknemers toegang geeft tot hun mails in Outlook, via elke browser. Door de e-mail in de cloud worden de Exchange-servers van Microsoft overbodig.

Cisco beconcurreert Microsoft in de markt van unified communications. Maar Microsoft staat wel sterker op de desktop. De concurrentie tussen de twee bedrijven werd begin dit jaar een stuk feller, toen Cisco zijn Webex-dienst voor webconferenties in de cloud parkeerde. Dat was volgens Cisco een mogelijkheid om direct met Microsofts Exchange-platform te concurreren.

Er is nog een derde bedrijf in de markt voor online samenwerkingstoepassingen. Google biedt ook documentaanmaak en samenwerking in de cloud aan. Maar buiten de consumentenmarkt lijkt dat niet echt aan te slaan. Google heeft ook e-mail. Cisco-partner IBM probeert met Inotes ook e-mail in de cloud aan te bieden.

Telepresence en sociaal netwerk
Cisco voegt nog meer toe aan zijn unified communications. Daaronder zitten nieuwe sociaalnetwerktools en verbeteringen aan zijn videoconferentie en telepresence.

De sociale tools zijn een Youtube-achtige dienst die Cisco Show heet en een soort bedrijfs-Facebook onder de naam Cisco Enterprise Collaboration Platform. 

Met een bijdrage van Marguerite Reardon