Nieuws

UAC Windows 7 laat meeste malware door

Met de standaardinstellingen voor Gebruiksaccountbeheer (UAC) in Windows 7 wordt malware acht op tien keer doorgelaten. Volgens beveiligingsspecialisten gaan gebruikers er te vaak van uit dat de ingebouwde controle volstaat.

De test werd uitgevoerd door beveiligingsbedrijf Sophos, dat tien willekeurige unieke virussen losliet op een pc zonder malwarescanner. Tegelijk concludeert een gelijkaardige studie van concurrent Threatfire dat de meest populaire scareware (valse antivirusprogramma’s) moeiteloos onder de radar glipt.

Windows 7 UAC laat meeste malware door.

Beiden proberen duidelijk te maken dat de UAC-beveiliging in Windows 7 niet volstaat als bescherming. Wie zijn pc echt veilig wil houden, kan best echte securitysoftware installeren. Toeval wil dat beide bedrijven net dergelijke beveiligingssoftware verkopen.

Microsoft voerde UAC in bij Windows Vista zodat gebruikers worden gewaarschuwd wanneer software zich probeert te installeren. Maar het extra beschermingsbaken werkte vooral storend omdat het bij elke installatie toestemming vroeg, bovenop de toestemming die het programma zelf vraagt. In Windows 7 is de functie nog steeds aanwezig, hetzij minder agressief dan vroeger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business