In het derde kwartaal van dit jaar is de markt voor smartphones er met vier procent op vooruit gegaan. In de hele wereld werden van juli tot september 41,4 miljoen smartpones verkocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Britse onderzoeksbureau Canalys. Een kwartaal eerder was er nog een groei met 13 procent en voor […]

In het derde kwartaal van dit jaar is de markt voor smartphones er met vier procent op vooruit gegaan. In de hele wereld werden van juli tot september 41,4 miljoen smartpones verkocht. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Britse onderzoeksbureau Canalys.

Een kwartaal eerder was er nog een groei met 13 procent en voor die terugval is vooral de Europese markt verantwoordelijk. Hier was er een daling van ongeveer zes procent in aantal verkocht eenheden. In Azië daarentegen was er een stijging met 26 procent.
 
Volgens Canalys houdt Nokia zijn leiderspositie goed vast. Het bedrijf had in het derde kwartaal een marktaandeel van bijna 40%. De nummer twee is RIM met zijn Blackberry, dat 20% marktaandeel haalt. RIM kende wel een groei met 40% in vergelijking met een jaar eerder. Ook Apple ging er fors op vooruit, zijn iPhones halen nu een aandeel van bijna 18%. De top vijf wordt verder volgemaakt door HTC en Fujitsu.