Nieuws

Twitter steeds vaker in bedrijfstoepassingen

De opmars van Twitter in bedrijfsapplicaties zet zich verder. Zo gaat nu ook Siemens Enterprise Communications de functionaliteit van de microblog aanwenden in zijn Openscape-oplossingen voor unified communication.

De Twitter-integratie van Siemens leest tweets en beslist op basis daarvan of communicatie-acties nodig zijn. Als een persoon bijvoorbeeld op Twitter schrijft dat hij is “aangekomen in Brussel”, zal Openscape de status van deze persoon aanpassen binnen de unified communication-toepassing, met mogelijke gevolgen zoals het doorschakelen van zijn telefoons.

In technisch opzicht gaat het om een mash-up tussen de Openscape-oplossing van Siemens en Twitter, die zich baseert op standaarden als SOAP en XML.

Proef in de cloud
De nieuwe Twitter-dienst bouwt verder op de cloud-plannen die Siemens heeft. Het bedrijf voert namelijk een proefproject om spraakverkeer en unified communication aan te bieden via het Elastic Cloud Compute-platform van Amazon. In het eerste kwartaal van volgend jaar zou het eerste commerciële aanbod op de markt komen.

Salesforce
Steeds meer bedrijfsapplicaties bieden Twitter-functionaliteit aan, maar vaak verschilt de invalshoek. Enkele maanden geleden integreerde Salesforce.com, gespecialiseerd in online CRM, Twitter in zijn toepassingen. Salesforce ontwikkelde de dienst omdat consumenten zich in verhouding steeds minder tot een officiële helpdesk wenden, maar eerder tot vrienden en kennissen op sociale netwerken als Twitter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business