Nieuws

Cisco, EMC en Vmware virtualiseren samen

Cisco Systems, EMC en Vmware kondigen naar verwachting deze week een joint venture aan. Ze zullen samen producten en diensten verkopen voor datacenters die gebruikmaken van virtualisatietechnologie, zo meldt de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

De nieuwe producten zullen V-Block heten. Ze combineren EMC’s opslagapparatuur met Cisco’s nieuwe gevirtualiseerde diensten en netwerkhardware en met de virtualisatietechnologie van Vmware.

Geen verrassing
In september al meldde de Wall Street Journal dat Cisco en EMC gesprekken hielden over een nieuwe samenwerking rond diensten, met als codenaam Alpine. V-Block zou best het resultaat kunnen zijn van deze gesprekken.

De producten zullen ofwel verkocht worden als een end-to-end-oplossing die bedrijven kunnen installeren in hun eigen datacenters, ofwel kunnen klanten opteren om zich te abonneren op een gevirtualsieerde dienst, volgens sommige bronnen.

Cisco doet al jaren aan doorverkoop van EMC-hardware. Het heeft ook een aandeel in het virtualiseringssoftwarebedrijf Vmware, dat intussen een operationele eenheid van EMC is geworden. Dus is deze gemeenschappelijke samenwerking niet echt een verrassing te noemen.

Eerder dit jaar kondigde Cisco een nieuwe datacenterarchitectuur aan, onder de naam Unified Computing, met onder meer gevirtualiseerde servers als deel van de architectuur. Deze omvat ook gecoördineerde ondersteuning en software-integratie van partners als Intel, Microsoft, EMC en Vmware.

Grote behoefte
Volgens Cisco vormt de datacentermarkt een kans van meerdere miljarden. Het bedrijf verwacht een grotere opslagbehoefte en groeiende behoefte aan hogesnelheidsnetwerken binnen datacenters naarmate er meer diensten en content online beschikbaar komen. Cisco’s grote bedrijfsklanten zijn ook begonnen met het virtualiseren van hun datacenters om deze handelingen efficiënter te maken.

Volgens de Wall Street Journal zal de joint venture zijn eigen CEO krijgen. Niemand van de betrokken bedrijven wenst commentaar te geven. Wellicht wordt de nieuwe joint venture bekendgemaakt wanneer Cisco de resultaten van zijn eerste kwartaal onthult.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business