Nieuws

Microsoft hekelt cijfers Google Apps

Microsoft beweert dat de cijfers over het aantal Google Apps-gebruikers die Google bekend heeft gemaakt, erg overdreven zijn. Maar op hetzelfde moment verlaagt het toch de prijzen van de eigen online applicaties.

Google Apps, een bundeling van gehoste kantoortoepassingen, wint aan faam. Zo was er recent nog een deal tussen Google en de stad Los Angeles. Bij Google plakken ze nu cijfers op die populariteit: twintig miljoen gebruikers en meer dan twee miljoen bedrijven zouden gebruikmaken van Google Apps.

Microsoft, van zijn kant, trekt deze cijfers in twijfel. Het zegt dat een aanzienlijk deel van die gebruikers studenten zijn die Google Apps gratis kunnen gebruiken via de school.

Prijsverlaging
Op hetzelfde moment verlaagt Microsoft wel de prijzen van de Business Productivity Online Suite (BPOS), de eigen Google Apps-tegenhanger. Dit online pakket bestaat uit Exchange Online, Sharepoint Online, Office Live Meeting en Office Communications Online.

Het persbericht van Microsoft rept uiteraard met geen woord over Google, maar geeft als reden “de snelle doorbraak bij klanten, de wereldwijde schaal en verbeterende efficiëntie van nieuwe software zoals Exchange Server 2010.″

De prijsverlagingen die Microsoft doorvoert, zijn behoorlijk stevig: de maandelijke prijs-per-gebruiker voor de volledige BPOS zakt met een derde, van vijftien naar tien dollar. Ter vergelijking: een Google Apps-gebruiker betaalt vijftig dollar per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business