Nieuws

Netlog snelste groeier van Benelux

Met een fenomenale omzetspurt van 11.285 procent in de voorbije vijf jaar kroont de Gentse communitysite Netlog zich tot de snelste groeier onder de technologiebedrijven.

De basis voor Netlog legden oprichters Lorenz Bogaert en Toon Coppens in 1999 in Gent. Tien jaar later is hun online communitysite, die beschikbaar is in 38 talen, hét online trefpunt voor jongeren tussen 14 en 24 jaar. De site is in die tien jaar razend populair geworden bij jongeren, met meer dan 250 miljoen bezoekjes van 55 miljoen unieke bezoekers. Netlog verwelkomt wekelijks een half miljoen nieuwe leden en haalt intussen een omzet van acht miljoen euro.

Dankzij een omzetexplosie van 11.285 procent over de afgelopen vijf jaar sleept Netlog nu de Deloitte Technology Fast 50 Award in de wacht, als snelste groeier van de Benelux bij de technologiebedrijven.

Blijven inzetten op innovatie
"Een erkenning voor het harde werk en de doorzettingskracht van het hele team de laatste jaren", reageert een apetrotse Bogaert, nog altijd maar 33 jaar. "We hebben gisteren pas de compleet vernieuwde site voorgesteld, wat aantoont dat we constant blijven werken aan innovatie en een optimalisatie van onze online community."

Netlog gaat de winnaar van vorig jaar, het Nederlandse Albumprinter (+ 8.820 procent), vooraf. Zelfs de laatste in het selecte clubje van vijftig, internetbureau The People’s Valley, zag de voorbije vijf jaar zijn omzet nog altijd meer dan verviervoudigen (+429 procent).

De enige andere Belgische deelnemer, Clear2pay (+430 procent), strandt op de voorlaatste plaats: het genereert met zijn betaaltechnologie een omzet van bijna veertig miljoen. Cijfers waar menig bedrijf jaloers op is, zeker in tijden van crisis.

Overnemers op de loer?
Blijft de vraag of het allemaal niet té snel gaat voor Netlog. Mediamagnaat Rupert Murdoch kocht Myspace, Microsoft stapte in Facebook. Bestaat het risico niet dat er binnenkort ook Amerikanen op de stoep staan in Gent?

Bogaert is er vrij gerust in: "Onze investeerders hebben hun eigen agenda, maar het zal nog wel even duren voordat die een exit willen. Intussen gaan we wat mij betreft zelf om ons heen kijken als zich een mooie gelegenheid voordoet."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business