Nieuws

Sophos introduceert Benelux partnerprogramma

Security specialist Sophos introduceert een nieuw partnerprogramma voor zijn Benelux resellers. Het programma omvat onder andere projectbescherming, een nieuw partner portaal, gepersonaliseerde trainingen en certificaties, 24/7 technische ondersteuning en marketing tools.

"In het huidig businessklimaat is de verkoop van IT-oplossingen uitermate competitief," zegt Gauthier Van Daele, Managing Director van Sophos Benelux. "Daar komt bij dat sommige bedrijven zich van het resellerkanaal afwenden, dat eindklanten steeds méér willen voor minder geld, en dat veel resellers vaak in onduidelijkheid leven met betrekking tot hun marge-berekeningen."

Naar eigen zeggen is Sophos de afgelopen jaren uitgegroeid van challenger tot leider op het gebied van IT-beveiliging en databescherming. "Dat bewijst ook onze positie in het Magische Quadrant van Gartner", zegt Ann Deruytter, Benelux Channel Manager bij Sophos. "Met een uniform partnerprogramma op Benelux-niveau willen we ervoor zorgen dat onze resellers zich niet hoeven blind te staren op onduidelijke margeafspraken en offertes, maar zich uitsluitend kunnen concentreren op hun core business."

Het partnerprogramma van Sophos bevat onder meer een vernieuwd partnerportaal, volledig uitgewerkte marketingprogramma’s ter ondersteuning van de resellers, persoonlijke training en certificaties, 24/7 technische ondersteuning, verkoops- en klantenondersteuning, en beloningen voor professionele capaciteiten en business performantie.
 
"Een belangrijk aspect van ons partnerprogramma is de Project Protection die de marges van de dealer veilig stelt,” zegt Ann Deruytter. "Indien resellers een project claimen, is dat project beschermd. Dat betekent dat dit project niet door een andere reseller kan worden overgenomen en dat de reseller die de aanvraag doet, zich verzekerd weet van ontvangst van de afgesproken marge. Dat vermijdt koehandel in prijzen en kan de business enkel ten goede komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business