Nieuws

IBS verzelfstandigt serviceafdeling

IBS, de Zweedse bouwer van ERP- en andere bedrijfssoftware, heeft zijn serviceafdeling verzelfstandigd. Vanaf vandaag gaat de Belgische IBS-dienstenafdeling, gevestigd in Zaventem, als Iptor door het leven. IBS blijft volledig eigenaar van de nieuwe onderneming.

De verzelfstandiging van de Belgische afdeling maakt deel uit van een grotere operatie waarbij diverse landen betrokken zijn. “Internationaal zullen zowat 250 mensen werken voor Iptor, van wie ongeveer zestig in de Benelux en zowat veertig in België”, aldus Ulf Zetterberg, senior vicepresident bij IBS en voorzitter voor de nieuwe onderneming.

België belangrijk
België speelt dus een belangrijke rol in de nieuwe onderneming, en niet alleen omwille van het hoge percentage werknemers, vult Zetterberg aan. “België is samen met Zweden het land van waaruit de hostingactiviteiten worden aangeboden. Ook dat maakt België een belangrijk land voor Iptor.”

Niet evident
Iptor start met ongeveer tweeduizend klanten, dat is ongeveer de helft van het totale IBS-klantenbestand. “Veel van deze klanten zijn gedeeld met IBS, maar nog meer klanten zijn enkel Iptor-klanten”, zegt Zetterberg. “Die vaststelling heeft trouwens geleid tot het verzelfstandigen van deze dienstenafdeling: ze is veel meer dan louter ondersteunend voor de softwareactiviteiten van IBS.”

Zetterberg beseft dat het allesbehalve evident is om een nieuw dienstenbedrijf op de markt te plaatsen, en zeker om te evolueren van de bescheiden marktpositie die ze nu bekleden naar een hoger niveau. “Maar de markt is er wel ideaal voor op dit moment: de klanten zijn meer op zoek naar kleine projecten met een focus op integratie en efficiëntie dan op grote revolutionaire projecten.”

Met de verzelfstandiging van Iptor gaan geen ontslagen gepaard. “Wel integendeel: we zijn op zoek naar nieuwe werknemers”, laat Zetterberg weten. In België wordt Iptor geleid door Alain Wattier. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business