Nieuws

Telenet ziet winst spectaculair groeien

Telenet maakte in de eerste negen maanden van 2009 91,2 miljoen euro winst, stevig meer dan de 13,5 miljoen vorig jaar. De natuurlijke omzetgroei is tien procent in het laatste kwartaal.

Telenet presenteerde donderdag de cijfers van het afgelopen kwartaal. Het bedrijf groeit sneller dan vorig jaar en maakt een pak meer winst. De verwachtingen voor de rest van het jaar zijn naar boven bijgesteld. Telenet verwacht dat de omzetgroei nog stijgt tot zestien procent. Begin dit jaar schatte het bedrijf nog een groei van meer dan twaalf procent.

Winst zeven keer hoger
De winst is dus spectaculair gestegen tegenover vorig jaar. Maar Telenet is daar zelf niet van onder de indruk. “Vorig jaar waren we er vooral op gericht om onze omzet en onze kasstroom te verbeteren”, verklaart algemeen directeur Duco Sickinghe.

Alle producten van Telenet boeren beter. Het aantal breedbandklanten is sinds begin dit jaar met dertien procent gegroeid. De mensen die vaste telefonie kopen, zijn met achttien procent meer. Analoge tv kalft wat af, maar dat wordt grotendeels gecompenseerd door digitale tv.

Ook de ARPU, gemiddelde omzet per gebruiker, steeg. Dat wil zeggen dat Telenet een hogere factuur kan sturen naar al zijn klanten, omdat die meer diensten afnemen.

Het effect van Telenets recentste aankondiging, de gsm voor 1 euro, wil Duco Sickinghe niet inschatten: “Ik ben ervan overtuigd dat ook onze concurrenten dat willen weten, maar daarover ga ik niets zeggen voor het einde van dit kwartaal.”

Zakelijke afdeling groeit
Ook de zakelijke afdeling, Telenet Solutions, kent een groei. Het derde kwartaal van 2009 was zeven procent beter dan dat van vorig jaar. De afdeling draaide 19,3 miljoen euro omzet.

Recent nog haalde Telenet een groot contract binnen. De afdeling gaat de komende twee jaar voice, data en fiber leveren aan de grootste Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business