Google heeft een bètaversie van Google Maps Navigation laten zien. Dat is een GPS-functie voor apparaten met besturingssysteem Android. Hoewel de software pas verschijnt in Android 2.0, lijken fabrikanten van navigatieapparatuur er nu al onder te lijden. De bètaversie is getoond op de Droid Phone, een nieuwe telefoon van Motorola en de Amerikaanse operator Verizon. […]

Advertentie

Google heeft een bètaversie van Google Maps Navigation laten zien. Dat is een GPS-functie voor apparaten met besturingssysteem Android. Hoewel de software pas verschijnt in Android 2.0, lijken fabrikanten van navigatieapparatuur er nu al onder te lijden.

De bètaversie is getoond op de Droid Phone, een nieuwe telefoon van Motorola en de Amerikaanse operator Verizon. De software bevat een 3D-interface, stembegeleiding en stembesturing. Ook kan het een route automatisch opnieuw berekenen.

De GPS-functie lijkt een sterke bedreiging voor navigatiefabrikanten. Kort na de aankondiging zakte het aandeel van Tomtom met 21,9 procent. Concurrent Garmin wankelde ook even en zakte met 16,6 procent.