De Leuvense specialist in draadloze datacommunicatie Option gaat 55 mensen ontslaan in zijn Belgische hoofdkwartier. Het bedrijf deelt dat in een persbericht mee. Vanochtend liet Option Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen al het aandeel blokkeren. Volgens een ander persbericht, eerder vandaag, deed het bedrijf dat “om in regel te zijn met de relevante […]

Advertentie

De Leuvense specialist in draadloze datacommunicatie Option gaat 55 mensen ontslaan in zijn Belgische hoofdkwartier. Het bedrijf deelt dat in een persbericht mee.

Vanochtend liet Option Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen al het aandeel blokkeren. Volgens een ander persbericht, eerder vandaag, deed het bedrijf dat “om in regel te zijn met de relevante sociale wetgeving”.

Nu blijkt dus dat er een belangrijke sociale ingreep zit aan te komen. 55 banen staan op de tocht in de Leuvense vestiging. De ingreep zou het bedrijf weer winstgevend moeten maken.

Strategische verandering
Option heeft het probleem dat het bedrijf altijd op innovatie heeft gemikt. De usb-sticks die als gsm-modem dienen, zijn ondertussen helemaal niet meer innovatief. De Chinese concurrenten van Option kunnen die technologie veel goedkoper produceren.

Het bedrijf gaat nu weg van de technologie die ondertussen gemeengoed is geworden, zoals die usb-modems. De verkoopsafdeling moet zich met innovatieve toestellen gaan richten op netwerkoperatoren die innovatie, maatwerk en flexibilteit eisen.

Option wil zijn interne werking meer baseren op een outsourcingmodel. Een deel van het werk wordt daarbij overgelaten aan Chinese medewerkers of partners. Maatwerk zal bijvoorbeeld in China gebeuren. De ontwikkeling van technologie die geen core business is, komt bij partners terecht.