De Amerikaanse IT-gigant HP gaat in België meer dan 150 jobs schrappen. Dat nieuws bracht De Tijd woensdag op de website. De ontslagen zijn deels een gevolg van de economische crisis, volgens bronnen die De Tijd sprak. Bedrijven investeren minder in IT, wat computerbouwers als HP voelen. Integratie met EDS Maar HP moet ook nog […]

Advertentie

De Amerikaanse IT-gigant HP gaat in België meer dan 150 jobs schrappen. Dat nieuws bracht De Tijd woensdag op de website.

De ontslagen zijn deels een gevolg van de economische crisis, volgens bronnen die De Tijd sprak. Bedrijven investeren minder in IT, wat computerbouwers als HP voelen.

Integratie met EDS
Maar HP moet ook nog de overname van IT-dienstenleverancier EDS verwerken. De integratie van de twee bedrijven zou in Europa 9.300 banen kosten, zo werd vorig jaar nog gezegd. In oktober 2008 werd duidelijk dat in België de klappen in de hoek van EDS zouden vallen. Er werd toen beslist om 200 mensen bij EDS te ontslaan, tegen 24 bij HP.

De integratie tussen HP en EDS wordt officieel afgerond op 1 november, eind deze week dus. Woordvoerder Anneleen Holleweg kan niet bevestigen of deze nieuwe ontslagen nog bij de integratie tussen HP en EDS horen of niet.

Deel van internationaal plan
In mei kondigde HP op internationaal niveau nog eens 5.700 Europese ontslagen aan. Daar zijn de 150 Belgische een onderdeel van. HP wil dat aantal niet bevestigen, maar zegt wel dat er van bovenaf quota zijn opgelegd. België zal, verplicht door het internationale bestuur, zijn deel van de Europese ontslagen moeten doorvoeren.

De ontslagen zullen deze keer verspreid worden over alle afdelingen van het bedrijf. Meer wil HP daar niet over kwijt, zolang de onderhandelingen nog lopen in de ondernemingsraad.