Intel heeft afgelopen maandag beheersoftware voor zijn solid state drives uitgebracht. Omdat deze update de gegevens op de schijf bleek te vernietigen, heeft Intel de software al teruggeroepen. De Solid-State Drive Toolbox was bedoeld om de flash-gebaseerde X25-M harde schijven van Intel beter te laten samenwerken met Windows 7. Deel van het beheerpakket was ook […]

Intel heeft afgelopen maandag beheersoftware voor zijn solid state drives uitgebracht. Omdat deze update de gegevens op de schijf bleek te vernietigen, heeft Intel de software al teruggeroepen.

De Solid-State Drive Toolbox was bedoeld om de flash-gebaseerde X25-M harde schijven van Intel beter te laten samenwerken met Windows 7. Deel van het beheerpakket was ook een firmware-update voor de SSD’s. Maar deze bleek alle gegevens van de schijf te wissen.

Firmware ingetrokken
Intel heeft de firmware alweer ingetrokken. Het bedrijf heeft de link naar de software offline gehaald en zoekt nu uit waar het probleem zit. Intel weet nog niet wanneer er een oplossing zal zijn.

Volgens gebruikers die de firmware uitgeprobeerd hebben, veroorzaakt de nieuwe software problemen met de driver. Daardoor wordt Windows 7 onstabiel.

Tweede SSD-fout
Het is niet het eerste softwareprobleem dat Intel heeft met zijn SSD’s van het type X25-M. Bij de lancering deze zomer bevatte de firmware al een fout. De bug zorgde ervoor dat gebruikers geen toegang meer hadden tot hun gegevens. Het probleem trad op als iemand probeerde het wachtwoord van het BIOS te wijzigen.