Nieuws

Europa zegent Afrikaanse overname Belgacom ICS

Belgacom International Carrier Services (BICS) wil een deel van de Zuid-Afrikaanse telecomoperator MTN overnemen. Het is geïnteresseerd in de internationale carrier business van de operator. Dat is het achterliggende communicatienetwerk.

BICS is een bedrijf dat het internationale telecomverkeer verzorgt. De meeste operatoren nemen diensten van BICS af voor de internationale afhandeling van gesprekken en sms’jes.

De Europese Commissie heeft nu haar goedkeuring gegeven voor de gedeeltelijke overname van MTN, dat voornamelijk in Afrika opereert.

De Commissie oordeelt dat de overname geen invloed zal hebben op de concurrentie in de Europese Economische Unie. Europa heeft onderzocht of concurrenten van BICS nu nog in Afrika kunnen geraken, aangezien MTN een significant marktaandeel heeft. Omdat er genoeg alternatieven zijn, blijkt dat geen probleem.

Meerderheidsaandeel
BICS is eigendom van Belgacom en het Zwitserse Swisscom. Door de transactie wordt Belgacom meerderheidsaandeelhouder van BICS. De volledige controle over de internationale carrier komt daarmee in Belgische handen.

De Commissie maakt hiertegen geen bezwaar omdat BICS maar een zeer klein marktaandeel heeft. Daardoor is de concurrentie in Europa niet in het gedrang. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business