Vendetta, de hacker die vorige week Belgacom chanteerde door klantengegevens online te zetten, heeft opnieuw vijfhonderd log-ins en wachtwoorden op internet gepubliceerd. Belgacom bevestigt de echtheid van de gegevens. “This is not to harm customers, we are doing it for them. Support us by protesting against Belgacom Skynet.” Met deze woorden begon Vendetta afgelopen nacht […]

Advertentie

Vendetta, de hacker die vorige week Belgacom chanteerde door klantengegevens online te zetten, heeft opnieuw vijfhonderd log-ins en wachtwoorden op internet gepubliceerd. Belgacom bevestigt de echtheid van de gegevens.

“This is not to harm customers, we are doing it for them. Support us by protesting against Belgacom Skynet.” Met deze woorden begon Vendetta afgelopen nacht zijn nieuwe post op ADSL-BC.org, een Franstalig telecom-gebruikersforum.

Net zoals vorige week volgde er een lijst met log-ins en wachtwoorden van Belgacom-klanten. Bij zijn eerste dreigement beperkte Vendetta zich tot dertig inlogcombinaties, maar nu publiceert hij niet minder dan vijfhonderd klantenlog-ins. Zijn eis blijft ongewijzigd: de onvoorwaardelijke afschaffing van de datalimieten.

Belgacom-woordvoerder Jan Margot bevestigt de authenticiteit van de gelekte gegevens, maar voegt eraan toe dat “alle gegevens binnen het kwartier offline gehaald werden. We hebben ook de wachtwoorden van de getroffen klanten meteen gewijzigd.”

Schadebeperking
Op de vraag of Belgacom iets kan doen om de hacker te stoppen, blijft het antwoord uit. “Dit is een lopend onderzoek waar we uiteraard verder geen informatie over kunnen verstrekken”, aldus Margot. Voorlopig lijkt Belgacom dus vooral aan schadebeperking te doen.

Onder aan de post geeft Vendetta een e-mailadres waarop Belgacom hem moet contacteren. Voor de volledigheid: geen Belgacom-mailadres, maar eentje van de tijdelijke wegwerpmaildienst Mailinator.

Copycat
De actie van Vendetta spreekt bij veel mensen tot de verbeelding: eerder deze week werd in de reacties van de blog Unefois.be een link gedumpt met de details van een (zogezegd) nieuwe datalek. Gebruikersforum Userbase was er snel bij om deze gegevens als vals te bestempelen, iets waar Belgacom hen in bijtrad. Volgens Jan Margot zal ook tegen deze flauwe grappenmaker een officiële klacht worden ingediend.
 


Geen velden gevonden.