Nieuws

West-Europa wordt grootste markt consumentenelektronica

West-Europa zal dit jaar de belangrijkste regio zijn voor de afzet van technische consumentengoederen zoals mobiele telefoons, pc’s en tv’s. Dat voorspelt onderzoeksbureau GfK.

De Europese markt zou eind dit jaar goed zijn voor 19% van de wereldwijde verkoop van mobiele telefoons, pc’s en tv’s. Dat is één procentje meer dan de Noord-Amerikaanse markt. Voor dit jaar voorspelt GfK in onze regio een groei met twee procent, terwijl de Noord-Amerikaanse markt er met 12% op achteruitgaat.
Op wereldvlak gaat de markt van technische consumentengoederen er met twee procent op achteruit, tot 681 miljard dollar wereldwijd. Dat is wel nog steeds een stijging met 12 procent in vergelijking met het jaar 2007.
 
De regio die het snelste groeit is Japan, waar de markt er met 19% op vooruit gaat. De zwakste markt was Oost-Europa, waar een terugval met 36% gemeten wordt.
 
Opvallend is de sterke groei van de LCD tv’s. Daarvan worden er dit jaar liefst 145 miljoen stuks verkocht, dat is 35% meer dan een jaar geleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business