Nieuws

Obama kiest Belgische technologie

De nieuwe website van het Witte Huis draait op Drupal, software van Belgische makelij. Internationaal draaien behoorlijk wat vooraanstaande websites op Drupal. Al is Whitehouse.gov wel een referentie die kan tellen.

Drupal is als openbronsoftware voor webcontentmanagement aan een opmerkelijke opmars bezig. Ook de NAVO, de NASA en de BBC gebruiken Drupal vandaag al voor hun sites. Naast de sites van Greenpeace, Sony, Hillary Clinton en de popsterren Jennifer Lopez en Britney Spears.

Ook bij de Amerikaanse overheid is Drupal behoorlijk ingeburgerd, met implementaties bij de ministeries van Defensie, Handel en Onderwijs. Toch reageert Drupal-oprichter Dries Buytaert uitermate enthousiast. “Dit is een grote dag voor Drupal en voor open source in de overheid”, klinkt het. Het door Buytaert opgerichte Acquia, het Amerikaanse bedrijf achter Drupal, was betrokken bij het project.

Achtergrond
In ons land werken, naast een aantal overheidsdiensten, onder meer Studio Brussel en de VMMa al met Drupal. Toch gebeurt de opmars van het pakket vaak eerder op de achtergrond. Veel websiteverantwoordelijken of –medewerkers zijn bijvoorbeeld niet altijd op de hoogte van de onderliggende software voor hun website.

Toen de Belgische Drupal-uitvinder op radiozender Studio Brussel over zijn software mocht komen vertellen, wist de presentator naar verluidt zelfs niet dat de eigen website op Drupal draaide.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business