Nieuws

NMBS installeert zelf geen draadloos internet

"De NMBS zal zelf geen draadloos internet installeren in treinstellen en zal dit ook niet zelf commercialiseren. Dit kan eventueel wel via partners als dit voor de NMBS op een financieel risicovolle wijze [sic] kan georganiseerd worden." Dat antwoordt minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere op een schriftelijke vraag van Kamerlid Peter Logghe (Vlaams Belang).

Dit installeren zou van de NMBS aanzienlijke investeringen en onderhoudsinspanningen vergen. "De NMBS is ervan overtuigd dat de reizigers niet bereid zijn om voldoende bij te dragen ter dekking van de investerings- en onderhoudskosten", aldus Vanackere.

Uit een onderzoek dat de NMBS in maart 2008 liet uitvoeren blijkt dat "internet aan boord" een secundaire behoefte blijft. Telecomdiensten behoren ook niet tot de kerntaken van de NMBS.

Alternatieven
Vele professionele gebruikers hebben bovendien nu al de mogelijkheid om onderweg hun mails te lezen en te beantwoorden via bijvoorbeeld moderne gsm-toestellen van het type Blackberry. Diverse telecomoperatoren bieden nu al producten en diensten aan om de computer onderweg te verbinden met het internet. De kwaliteit hiervan hangt af echter van de investeringen van de operatoren in hun infrastructuur en netwerk.

"De NMBS dringt aan dat ze de kwaliteit van hun signaal zouden verbeteren langs de spoorlijnen", aldus Vanackere.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business