Boek.be, de koepelvereniging van de boekenwereld, lanceert een website voor e-boeken. Op E-boek.org staan meer dan drieduizend Nederlandstalige elektronische boeken. Boek.be lanceert de site samen met de boekhandels in Vlaanderen. De vereniging gelooft dat elektronische boeken in de toekomst een hoge vlucht gaan nemen. De belangenvereniging gaat uitgevers ook aanmoedigen hun nieuwe en oude boeken […]


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Boek.be, de koepelvereniging van de boekenwereld, lanceert een website voor e-boeken. Op E-boek.org staan meer dan drieduizend Nederlandstalige elektronische boeken.

Boek.be lanceert de site samen met de boekhandels in Vlaanderen. De vereniging gelooft dat elektronische boeken in de toekomst een hoge vlucht gaan nemen. De belangenvereniging gaat uitgevers ook aanmoedigen hun nieuwe en oude boeken elektronisch te gaan aanbieden.

De catalogus start met drieduizend Nederlandstalige boeken. Later gaat dit aanbod uitgebreid worden met bijkomende titels. Ook wil de site in de toekomst anderstalige boeken gaan aanbieden.

Ook lezers
Om een elektronisch boek comfortabel te lezen, is een e-boekenlezer nodig. Dat is een apparaat dat de boeken kan weergeven. De website e-boek.org gaat zo’n lezers aanbieden. De prijs van de e-reader varieert van 199 tot 249 euro, naargelang de grootte van het scherm.

Wie een elektronisch boek wil kopen, moet zich eerst aanmelden en een favoriete boekhandel kiezen. Waarom dat nodig is, is niet helemaal duidelijk, want de boeken zijn gewoon rechtstreeks te downloaden, zonder tussenkomst van een boekenwinkel.

Zes kopiën
Een e-boek koop je voor het leven. Gaat er ergens iets mis, kan je het gewoon opnieuw downloaden. Je boekenplank met gekochte boeken blijft online beschikbaar op de site. De bestanden worden aangeleverd in het epub-formaat.

De boeken zijn wel beschermd tegen ongebreideld kopiëren. Een boek kan op maximaal zes verschillende lezers gezet worden. Dat zou voor een gewone gebruiker ruimschoots moeten volstaan, oordeelt Boek.be.