Nieuws

Google denkt aan 10 miljoen servers

Google bereidt zich voor op het toekomstige beheer van tien miljoen servers. Dat heeft Google-technicus Jeff Dean onthuld in een presentatie, meldt Data Center Knowledge.

Het is bekend dat Google zijn servers verspreid heeft over talloze datacenters wereldwijd. Maar het bedrijf zwijgt over hoeveel het er nu precies zijn. De internetgigant denkt in ieder geval groot, zo bleek onlangs tijdens een workshop van de Association for Computing Machinery over grootschalige computersystemen.

Spanner
Hier vertelde Jeff Dean dat Google momenteel een systeem bouwt voor het geautomatiseerde beheer van Google-diensten over meerdere datacenters. Dit systeem, Spanner genaamd, wordt ontworpen voor een toekomstige schaal van één tot tien miljoen machines.

Een belangrijke functie van Spanner wordt capaciteitsmanagement. Door bij de verdeling van de workloads over de datacenters rekening te houden met regionale bandbreedteverschillen en stroomprijzen, hoopt Google uiteindelijk kosten te besparen en vertragingen te vermijden.

Google denkt aan 10 miljoen servers 

Jeff Dean heeft Googles infrastructuur tot in detail besproken. Zijn presentatie, met daarin bovenstaande schematische tekening van Spanner, is online gepubliceerd in PDF-formaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business