Een statisticus betwist dat France Télécom te maken heeft met een zelfmoordgolf. Hij baseert zich op Franse zelfmoordcijfers. Sinds begin 2008 hebben 25 werknemers van France Télécom een einde aan hun leven gemaakt. Dat is niet uitzonderlijk volgens Rene Padieu, het hoofd van het ethisch comité van het Franse Instituut voor de Statistiek. In Frankrijk […]

Advertentie

Een statisticus betwist dat France Télécom te maken heeft met een zelfmoordgolf. Hij baseert zich op Franse zelfmoordcijfers.

Sinds begin 2008 hebben 25 werknemers van France Télécom een einde aan hun leven gemaakt. Dat is niet uitzonderlijk volgens Rene Padieu, het hoofd van het ethisch comité van het Franse Instituut voor de Statistiek.

In Frankrijk stierven er in 2007 op honderdduizend mensen tussen twintig en zestig jaar 19,6 mensen aan zelfmoord. Het jaarlijkse aantal zelfmoordenaars bij France Télécom met zijn honderdduizend werknemers ligt op vijftien.

De conclusie uit die cijfers is snel klaar: het aantal zelfmoorden is niet abnormaal hoog en is dus niet toe te schrijven aan de herstructureringen binnen het bedrijf.