Nieuws

Beste kwartaal ooit voor Apple

Apple heeft er het meest winstgevende kwartaal ooit op zitten. Het bedrijf draaide een omzet van 9,87 miljard dollar en maakte 1,67 miljard dollar winst.

De afgelopen drie maanden verkocht Apple meer Iphones dan ooit. 7,4 miljoen exemplaren, volgens de hardwaremaker uit Cupertino, Californië. De groei in het aantal verkochte telefoons is te verklaren door de geografische uitbreiding van Apples afzetmarkt. Het bedrijf verkoopt nu bijvoorbeeld ook in China.

Ook meer Macs
Het afgelopen kwartaal genoot Apple ook van ‘terug naar school’. Dat moment is een traditioneel hoogtepunt in de verkoop van computers. Apple heeft in totaal 3,05 miljoen Mac-computers aan de man gebracht. Dat is zeventien procent meer dan een jaar eerder.

Ipods verkochten minder goed dan vorig jaar. Er werden 10,2 miljoen exemplaren verkocht. Dat is een daling van acht procent. Al zagen analisten en Apple zelf die krimp wel aankomen.

Nieuwe producten volgend jaar
Apple verwacht dat de huidige productportfolio nog deugdelijk zal blijken tijdens de eindejaarskoopjes. Steve Jobs, de nummer één bij Apple, laat in een mededeling ook nog weten dat er nieuwe producten aankomen voor 2010. Opmerkelijk, want Apple doet meestal veel geheimzinniger over nieuwe producten.

Apple spreekt voor volgend jaar over een ongelooflijk sterke productenlijn. Die voorspelling voedt weer de geruchten over mogelijke nieuwe aankondigingen, zoals een tablet-pc met touchscreen, een nieuwe Imac of een nieuwe Macbook. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business