Nieuws

Gelekte Belgacom-gegevens zijn echt

De Belgacom-klantengegevens die een hacker in de nacht van maandag op dinsdag op internet gepubliceerd heeft, blijken authentiek te zijn. Dat wordt nu ook bevestigd door de provider zelf.

Eerder liet Belgacom-woordvoerder Jan Margot aan onze redactie weten dat “als zou blijken dat de gegevens kloppen, we nagaan op welke manier hij die gegevens bemachtigd heeft, en we de nodige maatregelen zullen treffen.”

En nu blijken die gegevens daadwerkelijk te kloppen. Onze redactie is erin geslaagd om aan te melden op de administratieve profielpagina van enkele willekeurige getroffen gebruikers. Daar kregen we inzage in de persoonlijke gegevens, en kregen we bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om extra volumeblokken van 5 euro aan te schaffen.

Margot bevestigt: “Het gaat inderdaad niet over fictieve gegevens. Ons beleid laat ons niet toe om eenzijdig gegevens van klanten te wijzigen, maar in dit uitzonderlijke geval gaan we dit toch doen. We gaan de dertig getroffen klanten uiteraard ook telefonisch op de hoogte brengen van wat er gebeurd is.”

Rest alleen nog de vraag of Vendetta (de naam die de hacker gebruikt) over de gebruikersnamen en wachtwoorden van de 285.000 klanten beschikt, zoals hij beweert, of dat hij ‘toevallig’ de data van enkele tientallen klanten bemachtigd heeft en blufpoker speelt.

Dat wordt momenteel door Belgacom onderzocht, en daar is dus vooralsnog geen verdere informatie over. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business