Nieuws

Kaspersky komt met Anti-Virus voor Apple Macintosh

Steeds meer antivirus-leveranciers brengen versies van hun producten voor de Mac-gebruikers uit. Lange tijd kregen allen Windows-gebruikers met virussen af te rekenen, maar nu worden ook Mac-gebruikers doelwit van cybercriminelen. Het nieuwe Anti-Virus for Mac van Kaspersky Lab versterkt de beveiliging die Apple zelf biedt en levert een platform om extra beveiligingsmodules toe te voegen op het moment dat nieuwe bedreigingen de kop opsteken.

Het aantal Apple-computers is toegenomen en de Mac wordt steeds meer samen met PC’s gebruikt. Kaspersky Anti-Virus for Mac beschermt niet alleen Macintosh-computers tegen virussen, wormen en Trojaanse Paarden, maar beschermt ook tegen bedreigingen voor Windows- en Linux-besturingssystemen. Macs kunnen cybercriminelen toegang geven tot netwerken en sociale interactie, voor de distributie van malware of om informatie uit het netwerk op te pikken. Kaspersky Anti-Virus for Mac controleert de bestanden ook op aanwezigheid van malware voor de PC en vermindert zo het risico op versturen van geïnfecteerde e-mails en documenten naar PC-gebruikers.

“Het succes van Apple en het groeiende marktaandeel heeft ook de interesse van cybercriminelen gewekt. De afgelopen negen maanden hebben we de Mac-bedreigingen flink zien toenemen en dat heeft binnen de Apple-wereld tot veel publiciteit geleid,” zegt Dick Gehéniau, Managing Director van Kaspersky Lab Benelux. “Apple zelf heeft zijn gebruikers adequaat beveiligd tegen beperkte bedreigingen, maar Kaspersky kan de Mac-verdediging flink versterken. Onze expertise is dat we de technieken van cybercriminelen begrijpen en onze klanten beschermen. En daar zijn we erg goed in.”

De producten van Kaspersky worden in België verdeeld door Copaco, DCB en Ingram Micro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business