Nieuws

Chinezen kapen Windows 7

Windows 7 ligt vanaf donderdag 22 oktober in de winkels. Maar voor nog geen 20 yuan kun je in China nu al een piratenkopie op de kop tikken. Dat is omgerekend amper 2 euro. En dat terwijl de normale verkoopprijs, afhankelijk van de versie en het land, rond de 280 euro zal liggen.

Volgens studiebureau IDC is ongeveer tachtig procent van de software in China verdacht. Dat is twee keer zoveel als het wereldwijde gemiddelde en liefst vier keer meer dan in de Verenigde Staten of Japan.

"Dat er zoveel piraterij is op de Chinese softwaremarkt heeft alles te maken met de prijs", aldus Matthew Cheung, analist van Gartner. "Probeer maar eens software van 2.000 yuan [circa 200 euro] te verkopen aan een student die over 400 yuan [40 euro] per maand beschikt om te leven. Dat is voor de meeste consumenten gewoon niet haalbaar."

Aftrap in voetbalkantine
Intussen is de lancering van de officiële versie in onze contreien de laatste rechte lijn ingegaan. Gisteravond heeft Microsoft België Windows 7 om 7 uur voorgesteld in de voetbalkantine van Zeveneken, tijdens een heuse tupperwareparty, naar het voorbeeld van de Verenigde Staten.

Bij onze noorderburen krijgen de inwoners van het dorp Zevenhuizen (Groningen) de primeur: Microsoft Nederland deelt er 777 pakketten uit aan inwoners. Belangstellenden kunnen de software laten installeren door medewerkers van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business