Cisco lanceert de Linksys by Cisco Dual Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router (WAG320N). Deze modem router heeft een gentegreerd ADSL2+ modem voor een high-speed internetverbinding en is uitgerust met de nieuwste Dual-Band Wireless-N-technologie. Dit nieuwe toestel is gericht op consumenten en krijgt een adviesprijs van 129 euro mee. De modem router wordt geleverd met […]

Cisco lanceert de Linksys by Cisco Dual Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router (WAG320N). Deze modem router heeft een gentegreerd ADSL2+ modem voor een high-speed internetverbinding en is uitgerust met de nieuwste Dual-Band Wireless-N-technologie. Dit nieuwe toestel is gericht op consumenten en krijgt een adviesprijs van 129 euro mee.

De modem router wordt geleverd met Cisco’s Network Magic-software die de klanten van resellers helpt bij het installeren, beveiligen en onderhouden van hun thuisnetwerk. De Network Magic-software helpt daarnaast om computers en andere apparaten aan te sluiten op het internet en laat eventuele problemen met de connectiviteit zien via een visuele weergave van het netwerk.
Door de gentegreerde ADSL2+ modem kan de WAG320N verbinding maken met een high-speed ADSL-lijn of deze delen, waardoor hoge snelheid datatransfer mogelijk is. De Dual-Band Wireless-N-technologie maakt het mogelijk om een goede verbinding te vinden in overvolle Wi-Fi-omgevingen. Wireless-N biedt betere prestaties dan Wireless-G apparaten, maar is compatibel met de meeste Wireless-G en -B apparatuur.
 
Cisco wijst vooral ook op het grote gebruikersgemak: met de meegeleverde Network Magic-software is het product binnen enkele minuten geïnstalleerd. Het verbindt computers en apparaten met het internet en toont wat is aangesloten op het thuisnetwerk. De gebruiksvriendelijke wizard helpt daarnaast bij de beveiliging van het draadloze netwerk.
 
Het toestel is ook energiezuinig, want het wordt geleverd met een door ENERGY STAR-gecertificeerde voedingsadapter die het stroomverbruik beperkt. Zo is de energie die door de voedingsadapters wordt verbruikt, tot bijna de helft gereduceerd.