Nieuws

Nokia lijdt eerste verlies in 10 jaar

Nokia legt slechte resultaten voor. In het derde kwartaal leed de telefoonmaker een verlies van 832 miljoen dollar (559 miljoen euro). Vooral de smartphones en de netwerkdivisie tekenen het bedrijf.

Het is de eerste keer sinds Nokia kwartaalcijfers bekendmaakt dat het bedrijf in het rood gaat. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een winst van iets meer dan een miljard euro. De omzet daalt met twintig procent.

Smartphones
Een deel van de slechte resultaten is toe te schrijven aan het telefoonsegment, en dan meerbepaald de smartphones. De voornaamste concurrentie komt hier van Apple en RIM (Blackberry).

Wel verwacht Nokia dat zijn marktaandeel van 38 procent stabiel blijft voor dit jaar. Bovendien verkocht het dit kwartaal meer telefoons dan in de drie maanden daarvoor, een signaal dat de economie langzaam herstelt.

Volgens het bedrijf ligt hun gemiddelde verkoopsprijs voor telefoons nu op 62 euro, een daling van 14 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dit geeft aan dat de telefoonmaker vooral met goedkopere toestellen goed scoort. In totaal verkoopt het bedrijf nog steeds meer dan vierhonderd toestellen per jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business