Nieuws

Oracle wil uw systeemconfiguratie in de cloud

Oracle heeft een voorstel voor zijn klanten. Als zij bereid zijn hun systeemconfiguratie bekend te maken aan Oracle, en ze willen laten analyseren op potentiële problemen, kan het bedrijf hen in ruil waarschuwen voor potentiële problemen en patches bezorgen nog voor de problemen hebben plaatsgevonden.

Het nieuwe aanbod zou een combinatie zijn van Oracles software voor systeembeheer Enterprise Manager en My Oracle Support, Oracles online ondersteuning. Het gaat uit van het principe dat als een bepaalde configuratie bij diverse klanten problemen heeft opgeleverd, dit ook bij alle andere klanten vroeg of laat gebeurt. Als voor dit probleem een patch werd gemaakt, kan Oracle die al proactief sturen naar alle klanten met dezelfde configuratie.

Datamining
“Maar we gaan nog verder”, belooft Oracles CEO Larry Ellison: “We gaan die patch ook testen in uw specifieke omgeving en eventuele conflicten met andere patches al vooraf detecteren voor ze bij u in productie gaan.” Om dit alles te realiseren moet Oracle over de nodige informatie van alle klanten beschikken, en daarop datamining uitvoeren om eventuele patronen te kunnen ontdekken.

Daarvoor heeft het van alle klanten een zo volledig mogelijk inzicht in hun systeemconfiguratie nodig. Die kan automatisch naar Oracles site voor ondersteuning gestuurd worden.

Oracle Enterprise Manager zou ook meer de nadruk leggen op de beschikbaarheid van toepassingen, met name of de afgesproken SLA’s wel worden gehaald. Als dat niet het geval is, kan worden gekeken welke fysieke hardware of software verantwoordelijk is voor het falen.

Fusion Apps
Al deze nieuwe maatregelen moeten het mogelijk maken om toepassingen meer in SaaS (Software as a Service)-model aan te bieden. Dit moet de weg banen naar de Fusion Apps, Oracles volgende generatie van bedrijfstoepassingen. Deze zijn volledig SOA-gericht en kunnen dus als dienst worden aangeboden aan andere toepassingen of modules of aan de eindgebruiker. In zulke gevallen is een SLA haast onvermijdelijk. Oracle toonde een aantal van deze Fusion Apps, die in de loop van volgend jaar eindelijk klaar zullen zijn. 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business