Seagate-dochter i365 is één van de recentste toevoegingen in het aanbod van datacenterspecialist Interact. Het bedrijf specialiseert zich in backup en recovery en is in Belgiê op zoek naar een select clubje resellers. “In een land als Frankrijk tellen we maar 20 resellers, dus zullen er in België allicht nooit meer dan 10 resellers zijn […]

Seagate-dochter i365 is één van de recentste toevoegingen in het aanbod van datacenterspecialist Interact. Het bedrijf specialiseert zich in backup en recovery en is in Belgiê op zoek naar een select clubje resellers.

“In een land als Frankrijk tellen we maar 20 resellers, dus zullen er in België allicht nooit meer dan 10 resellers zijn waarmee we werken,” tempert Europees directeur Keith Gnagey de eventuele verwachtingen van resellers. I365, vroeger bekend onder de naam Evault Software) werkt sinds kort samen met Interact, terwijl het eerder al in de Belgische markt actief was via de Franse distributeur Miel.
 
De resellers waar i365 interesse in heeft, zijn bedrijven die nu al een specialisatie hebben in backup & recovery. Met producten als eVault en i365 Retention Management speelt i365 in op trends als een efficiënt beheer van opslag en het snel terugvinden van data, bijvoorbeeld omwille van wettelijke verplichtingen.
 
Volgens Gnagey kunnen resellers vooral voordeel halen uit de link met Seagate. Opslagspecialist Seagate zette i365 op als zijn software afdeling. “Seagate en i365 hebben een verschillende focus, zij zijn hardware, wij zijn software. Maar potentiële klanten weten dat i365 dank zij Seagate garant staat voor hoge kwaliteit. Seagate is een sterk merk, daar moet een reseller zijn voordeel uit halen.” Gnagey gaat ook prat op de goede ondersteuning die resellers krijgen, ook al in een vroeg stadium van een deal. “Het is niet gewoon van &lslsquo;bel ons maar als je iets verkocht hebt’, we geven ook voordien al heel veel steun aan de reseller.”