Nieuws

Zweeds internet plat na DNS-fout

Een fout tijdens een routineonderhoud van het Zweedse topleveldomein .se heeft maandagavond het internetverkeer in heel Zweden ruim een uur in de war gestuurd. De storing duurde ongeveer een uur.

De verbindingen op zich bleven wel intact, maar alle sites met een .se-extensie waren onbereikbaar. Ook e-mails naar Zweedse adressen kwamen niet langer aan.

Volgens de Zweedse webhoster Pingdom ontstond het probleem maandag om 21.45 uur en werd het hersteld om 22.43 uur. Er was een foutief script gebruikt bij het updaten van de .se-zone, waardoor elk domein een foutmelding gaf.

Punt vergeten
Volgens insiders die Pingdom sprak, bevatte het script geen punt op het eind van de DNS-gegevens. Omdat dit teken aangeeft dat .se het topleveldomein is, werd de hele opzoekketen verbroken, wat de storing veroorzaakte.

Cache
Na het herstel duurde het nog enige tijd voor alles weer vlot werkte. Vele providers moesten hun DNS-cache leegmaken om de foute DNS-opzoekingen te verwijderen. In totaal zijn er iets meer dan negenhonderdduizend .se-domeinen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business