Beveiligingsspecialist Barracude neemt zijn sectorgenoot Purewire over. Daarmee versterkte Barracuda zijn aanbod in de ‘security-as-a-service’ markt. De Purewire Web Security Service is een web gateway die als een dienst aangeboden wordt en die bedrijven en gebruikers beschermt wanneer ze op het internet surfen. De dienst onderzoekt uitgaand webverkeer op veiligheid en compliance en analyseert de […]

Advertentie

Beveiligingsspecialist Barracude neemt zijn sectorgenoot Purewire over. Daarmee versterkte Barracuda zijn aanbod in de ‘security-as-a-service’ markt.

De Purewire Web Security Service is een web gateway die als een dienst aangeboden wordt en die bedrijven en gebruikers beschermt wanneer ze op het internet surfen. De dienst onderzoekt uitgaand webverkeer op veiligheid en compliance en analyseert de respons van websites op malware. Tot nu toe had Barracuda een beperkt SaaS aanbod voor spam en virus filtering, met Purewire er bij, krijgt het een pak nieuwe functionaliteit in huis.
 
Door de overname verwerft Barracuda ook een pak kennis. De gezamenlijke R&D van Barracuda en Purewire wordt ondergebracht in een nieuw Barracuda Lab. Purewire telt een 40-tal werknemers en 135 klanten maakten gebruik van de diensten van Purewire.
 
Barracuda wordt in België sinds kort verdeeld door Kappa Data.

 


Geen velden gevonden.