Nieuws

Ex-CEO MySQL wil snelle actie van Europa over Sun

Marten Mickos, voormalig topman van openbrondatabank MySQL, wil dat Europa snel de overname van Sun door Oracle goedkeurt.

In een brief aan eurocommissaris van mededinging Neelie Kroes bepleit Mickos een spoedige uitkomst in het onderzoek naar de overname van Sun door Oracle. Dat dossier ligt op dit ogenblik stil omdat Europa de gevolgen van de overname nog wil bestuderen. Een Europese zegen voor de deal kan nog tot het einde van dit jaar uitblijven.

“Elke nieuwe dag van onzekerheid is mogelijk schadelijk voor de verschillende activiteiten van Sun, waardoor de concurrentie net vermindert. Een vertraging gaat daarom enkel het doel van dit onderzoek tegenwerken”, zo schrijft Mickos.

Hij legt ook de link naar de overname van de InnoDB storage engine. Toen Oracle die overnam, verdween ze niet. Oracle heeft er integendeel net meer in geïnvesteerd. Mickos gelooft dat eenzelfde toekomst ook MySQL te wachten staat.

Oracle zou trouwens niet al te veel in de pap te brokken hebben over MySQL. De gebruikers staan veel te stevig, zo redeneert Mickos, en zij hebben meer invloed op de markt dan Oracle.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business