Nieuws

Twitter praat met Google en Microsoft

Twitter zou vergevorderde gesprekken hebben met zowel Google als Microsoft over een licentie op zijn datastroom. Dat schrijft technologiewatcher Kara Swisher op All Things Digital.

Volgens bronnen die “bekend zijn met de situatie”, zo zegt Swisher, is Twitter de verschillende mogelijkheden aan het bekijken om de real-time data die de 54 miljoen gebruikers van de dienst genereren toe te voegen aan de zoekresultaten van Google en/of Microsoft.

Twitter wil evenwel geen partij kiezen in de zoekmachinestrijd die Google levert met Microsofts Bing. Het zou dan ook gaan om een niet-exclusieve deal waarbij Twitter zelf onafhankelijk blijft. En door met beide partijen een deal te sluiten, zou Twitter alomtegenwoordig zijn – iets wat de waarde van zo’n datastroom alleen maar verhoogt.

Voor Twitter lijkt dit alvast een slimme manier om inkomsten te genereren zonder zelf een zoekmachine op poten te moeten zetten en de concurrentie met de zoekgiganten aan te gaan.

Zowel Google als Microsoft heeft in het verleden al interesse getoond in Twitter, tot nu toe zonder concrete resultaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business